Instagram

Aura Positif Prof Muhayah

Friday, March 29, 2013

Akhir-akhir ni rasa makin meminati seorang pakar motivasi ni. Kata-kata dia memberikan perangsang dan membuatkan kita sentiasa berfikiran positif. Ada kalanya, kata- kata beliau seperti terkena batang hidung sendiri membuatkan kita makin berusaha untuk menjadi lebih baik. InshaAllah.

Beberapa petikan Kata-kata hikmah daripada Prof Muhayah yang aku suka :

Orang yang bijak memilih pemikiran yang menguatkan diri dan orang yang tidak bijak memilih pemikiran yang melemahkan

Jom fikir ke mana kita sebenarnya dalam hidup ini. Jika tidak memberi manafaat dan melakukan mudharat ke mana kita bila mati nanti?

Orang yang bijak, dia tidak reaktif.. tetapi produktif...

Orang yg hebat akan membuatkan orang lain merasa hebat.. tetapi org yg kecil akan suka mengecil-ngecilkan org lain... org yg suka membuka keaiban org lain, suka mencari kesalahan org lain, sebenarnya mempunyai banyak keaiban sendiri...

Hanya orang yang bahagia dapat membahagiakan orang lain.. hanya orang yang menyayangi dirinya sendiri, dapat menyayangi orang lain...

Carilah kebahagiaan kita dgn memberi kebahagiaan pada orang lain...

Klik sini untuk kata-kata hikmah lain.


Pakar mata ini sedar tanggungjawabnya bukan sekadar merawat mata tetapi merawat mata hati..

Best kan jadi orang yang sentiasa memberikan aura yang positif? Aku cuba! Bila kita berfikiran positif, hidup kita dan sekeliling kita akan turut sama terjangkit aura positif itu. wallahu'alam.










3 comments:

Ezad Izzuddin said...

Singgah sini , jangan lupa singgah my blog btw perkongsian yang menarik :D

adzairdawati makdara said...

first time dengar nama pakar motivasi ni selalu mak dengar fadhilah kamsah je.. jap lg nak google lah dia hehe

Liza said...

Adza~Dia dah selalu keluar tv kat Astro skang. Dia pakar lasik sebenarnya.

Related Posts with Thumbnails

This is a personal blog. The opinions I have expressed here is from my own, have no connection with any party, whether alive or dead unless I put the source.

Any screenshots of this blog is prohibited except for my permission! The owner of the blog do not hesitate somewhat to take legal action if privacy is violated.

Thank you.