Friday, July 23, 2010

Overnight at i-City

Hai..cerita last weekend baru nak citer skang. Almaklum la..minggu ni musim marking and submition... Release tension jap dgn keja bertimbun. Nak post 3 entries. Can I?

Dah lama kitorang tak ovenight tau. Kiranya overnight zaman U and lepas kawin dah berlalu. Tapi, minggu lepas boleh pulak kitorang overnight kat i-City Shah Alam. alkisahnya, kami bertolak dah dekat kul 10.00mlm. Mana tau, rupanya jem nak ke sana. Nasih hubby pakai short cut way. Mata dah ngantuk2 sampai sana. Around 11.00pm.

Dari jauh dah nampak kilauan lampu2 di i-City. Oh..camni ka i-City....Aku ingatkan lampu tu lilit2 kat batang pokok jer. Rupanya pokok2 buatan tu dari batang samapi ke buah berkilau dgn lampu. Sakit mata aku. Dahla tak pakai spek (silau).Kami jalan2, rasa boring, pi cari buih sabun untuk Adam, tak dapat. So, sambung jalan lagi sampai jumpa satu tempat yang lebih luas dan banyak sgt lampu dia (menambahkan silau mata aku). Terfikir aku,
  • Kalau siang macam ni jugak ker? 
  • Bangunan kat situ memang tutup sentiasa ke? 
  • Kenapa tak berniaga dalam kedai2 yang kosong tu?
Nampak pelik dengan suasana yang berlaku. Tapi capture tetap capture. Hehe.. Adam tak bagi kerjasama sangat malam ni. Dah ngantuk da... Tengok la.
Baru2 sampai Adam ok lagi..
 
pokok2 yg berkilau


ni laluan untuk ke kawasan yang lebih meriah dengan lampu..
hubby takes place dukung Adam
kaktus bercahaya?
Adam rambang mata

Hm... Bila hujan kalut kami lari. Terus balik. Tak sangka sungguh rupanya dah nak dekat pukul 2.00 pagi. Patutla mataku berat semacam.

otw dlm keta my hubby asked "nak datang lagi tak?"
sepantas kilat aku jawab"tak nak!"



No comments: