Wednesday, February 18, 2015

Fancy Name Tags

Assalamualaikum.

Arissa belum tido ni walaupun semua orang dah terbongkang keletihan.

Mesti ramai yang bercuti sempena cuti umum CNY ni kan?

Eh korang pernah tengok sulam nama untuk tagging? Sebelum ni Arissa tengok, ramai gunakan sebagai nametag je.

Now Arissa nak kongsikan macam mana Arissa gunakan sulam nama yang Arissa panggil fancy names ni sebagai tagging.

Semua kepunyaan milik Adam, Arissa tagkan. 

1. Di baju sekolah pagi dan sekolah agama.
2. Di kasut sekolah.
3. Di beg sekolah
4. Di tuala jugak. Sebab selalu tertukar dengan tuala Adam and Azfar. 

Ada beberapa kisah yang menyebabkan aku buat tagging semua benda. 

Hari tu, masa hari pertama Adam di sekolah agama, dia mencari-cari kasut di rak. Lama jugak cari.. tak jumpa. Hampir putus asa tunggu. Dah ramai budak2 balik dan kasut pun berkurangan, baru dapat jumpa kasut Adam. Rupanya letak kat rak lain. Bila dah letak tag ni, warna merah lagi, senang ja nak cari kasut Adam. 

Then, masa hari lain, Arissa amik Adam kat sekolah pagi, ada sorang budak cina heret beg Adam. Arissa pun heran kenapa dia tarik beg tu. Bila ditanya, katanya tu beg dia. Bila aku check barang2 dalam tu, ternyata itu beg Adam. Haha. Ni dah kes keliru ni. Terus aku tagkan dia lepas tu. 

Sekarang memang dah tak risau hilang atau tertukar barang.

Our Fancy Names

Kalau korang berminat nak tempah fancy names ni, email Arissa kat diapercakesbyarissa@gmail.com.

Atau Whatsapp je 013-5606826.

K, good nite!


2 comments:

Anonymous said...

You have hit the mark. In it something is also to me it seems it is good idea. I agree with you.
taajuddeenen

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

baru perasan liza dah tukar ke .com... mahal tak? ila ingat nak tukar ke wordpress..nak pegi kelas...

liza senang2 whatsup ila ye.. hp ila dah tukar.. no sama 0173201998