Random Story of Mary Kay Edisi Syawal

Sunday, July 15, 2018

Assalamualaikum semua.

Berlalu sudah Syawal. Semoga Syawal kali ini penuh dengan keberkatan dan didatangi dengan rezeki yang tak dijangka-jangka!

Jom summarise raya 2018. Raya yang berbeza dan istimewa bagi Liza. Sebab tahun ni beraya dengan Mary Kay! 😍. Sambil beraya jumpa kawan-kawan, sambil mekap-mekap raya.

My old friend ‘Zizie’ celup. Hehe.. Zaman sekolah dulu memang ramai panggil dia Zizie. Ada iras-iras tak? 

Liza main mekap-mekap raya! 🤭 

My friend ni memang so cantikk! Ditambah dengan sentuhan mekap Mary Kay, lagi la kebabom!

Sikit je lagi nak masuk kuah laksa. 😬

Laksa Kuala Ketil mengancam petang tuh! Fuhh.


 Tetamu sepupu sepapat ipar duai mai rumah pun I jadikan mangsa. Hihi.. Saja nak try sebab boleh praktis. I never used make up before. So practise make perfect rite? From SCC, we closed sale. 

Natural look je kan?

So, give more comments. I just need positive vibes. Simple make up je, guna cc cream, liquid foundation, mineral eye shadow, maskara dengan sheer blusher je. Lipstik pun pilih nude colour, Tranquill Toffee.

Haa, puas boleh try semua.

So, for raya, kita restock sket. Buat Mary Kay memang tak rugi sebab Mary Kay bukan MLM. Dia bukan guna Sistem Hierarki. Kita close sale, kita dapat. Tak close, tak dapat. Haaa... Sebab kita tak keluar modal banyak. Orders are based on customer needs.


Free samples ni untuk special customers. #Videolama #carivideobarutakjumpalak

Eh raya ni ada orang sambut birthday. My eledest son Adam sambut dengan kawan-kawan kat sekolah je.

Semoga menjadi anak yang soleh dan membahagiakan semua orang.

Tahun ni actually, tak berapa open house atas beberapa halangan tapi alhamdulillah tetamu yang datang tak dijangka dan diduga. Alhamdulillah ya Allah!

Salah satu menu petang raya. Aglio Olio tradisional. :)

The other day, beraya dengan kawan sekolah menengah lagi kat reunion suami. Tokei Hanan Medispa. Semoga Maju Jaya. Hanan Medispa dah bukak kat Perlis tau. Korang boleh visit sana 50% less for first visit!


The other week, kita lepak-lepak makan kuih raya kat rumah ja. 

Kerepek raya kegemaran tahun ni. Layan 'Andainya Takdir 2' kat atas sebab berebut dengan anak-anak kat bawah. 


Ini, jumpa kawan sekolah rendah kat my hometown, Perlis. Alhamdulillah, bila kita share kebaikan Mary Kay, ramai yang nak try. So sambil beraya, sambil COD barang.


Ni model raya Liza. My cousin. Dia expert mekap ni. Kena belajar dari dia. Hehe.. Liza tak malu untuk belajar. Sebab memang kita mula dari zero. So, jumpa dia minta tips skali sambil dia rasa dan bezakan ke'best'an Mary Kay berbanding produk lain.

Anak muda remaja, hormon masih aktif, memang selalu naik jerawat. Tapi tak pa, bila apply liquid foundation Mary Kay, semua dapat cover. Hehe.

Sis sister pilih Semi Matte Lipstick. Walau matte, dia ada gel technology yang tak mengeringkan bibir.


Tu saja kot untuk blog ni. Walau ada lagi yang lain, tapi cukuplah untuk random story.

Bye2 Syawal. Kita jumpa lagi tahun depan. Doakan kita panjang umur, dapat bermaaf-maafan dan berhari raya lagi.

Kalau ada sesiapa nak tanya detail pasal Mary Kay, wasap Liza 013 5606 826. Daa~


0 comments: