Monday, May 31, 2010

A Hope at The Cape of Hope

[Maaf, visual kurang memuaskan..hehe..Yerla, just snap using my COKIA htc..bila la nak dapat iPhone 3GS...Ke tunggu dapat new baby baru dpt beli lg...*sigh..... ]     
                                                          
Hey, who's dat?? Standing behind the rods.. It's my hubby.
Tak sempat nak post new entry since my hubby balik.. So, today baru sempat citer... Kesian my hubby, so fatigue..he slept along the day yesterday..Pagi ni, tiba-tiba dah ajak kitorg bersiap-siap nak kuar. Rupanya, nak pegi sumwhere for sumthing. Actually, I knew my hubby likes to do some outdoor activities and sports but I never know that he like fishing as well. Then, baru dpt tau from my SIL, yang my family-in-law slalu memancing kat Pedu..or where ever else as their family's activity. So, my hubby arranged with his friend to buy a complete stuffs for fishing..I don't know much about dis even my late father crazy in this..He loved fishing. He had stayed a week on a boat for fishing. Pernah kami sampai termuntah-muntah makan siput, sotong, udang, belangkas, ikan pelik2 dari laut, yg tak pernah makan pun kami makan.. Hm..memori...
He is searching for a good one.
Then, kami (Adam and me) p teman my hubby cari pot baik punya utk memancing, around Tanjung Harapan. Dari kolam ke laut...Terjenguk-jenguk la kitorang kat kolam tu. Nak masuk kena bayaq RM15 perhour. So bayangkan, kalo nak balik modai, at least sejam kena bagi dpt jenahak 2,3 kg sekoq.. I thought my hubby not ready yet wif all the stuff masih kat dlm kotak, berbalut dan berbungkus.. 
From the Outsider's eyes

Men talk

Tg Harapan. Abg nak nek sampan tu ke g memancing?

Blur...



Time to pose!!

He freely run..

Mama relax je monitor Adam...

Hm...lepas ni mesti my hubby bz memancing..Tinggalkan I dgn Adam pegi laut untuk memancing..Huhuhuhuhu...
He got new hobby, finally!!

Harapan...
Sebuah percintaan
Takkan tinggal hanya sebagai harapan
Pasti tercapai sebuah impian
Seorang pencinta yang sabar dalam penantian
di Tanjung Harapan


6 comments:

sarahsayangjiman said...

haha..i feel you.
leh tahan penat gak laa nak tunggu depa mancing kan...jiman pon dah gila mancing...dok rajin pi laut dah..tapi skang stop la kejap..concentrate kat hobby lagi satu.

masuk track sepang lak..penat nak catch up ngn dorang nya hobby..kita nya hobby yang tak ter catch up.

Mama Liza said...

huhuhu..hrp2 dia nak bawak aku p mancing wei.. bagi aku rasa sekali apa hang rasa duk meneman jiman. musti bosan.

waaa...hang ok la mai. P jln merata. aku duk terperuk kt KL jer ni ha..

sarahsayangjiman said...

kalo dia dah start pi laut dalam..takyah la ikut wei.. muntah ja satgik.haha.

kalo pi kolam mancing ka..pi lombong ka..ok la kalo nak ikut..kalo aku ikut..bawak tikaq, magazine, food suma..aku piknik dia mancing.hehe.

jalan merata?tadak la jalan merata sgt tapi kitaorg plan at least setahun nak travel gak sekali and it will continue on like that. Once dah make the decision, we will make time for that kan..

Mama Liza said...

hari ni hubby aku p mancing laut dgn kawan dia. Semangat giler, bgn kul 4.30pg coz nak kejaq bot kat Port Klang kul 7.00pg. Siap atuq jadual resipi untuk aku.. masak tiga rasa, stim, etc..Bajet dpt byk ikan la tu..
:)

lps kawen jiman akan dpt free tiket utk is3 skali tak? kalo dpt, untung la ang...xdpt pun xpa. Gaji masyuk dua2 org.

sarahsayangjiman said...

haha..pi bapa ari?byk ikan dapat tak? cita2 besaq sampai dah siap resepi...satgik tak dapat..leh singgah market duluuu..hahaha..

lepas kawen dapat tiket free sekali setahun utk wife and kids...tapi other than that..tiket murah sket la dari orang lain.. kalo tak kawen lagi, dapat kat adik beradik ngn parents.

untung gak la..tapi tu pon dok naik byk air asia dari mas.haha.. air asia kalo yg promotion tiket pree tu memang murah gila.

Liza said...

Dia pi sehari jer..dpt ikjan kecik2..takpa..amik experience luk