Monday, October 25, 2010

Muara Beach Resort : 3D2N Not-So-Vacation

Hai friends!! Rindu korang semua. Rindu nak blogging. Tapi bz yang amat.. tak sempat update.. Last weekend kena keja lagi. Kami ke Kuantan sebab Liza ada seminar + Family Day. Kami bermalam di Muara Beach Resort. Itu pun nasib kawan dah booking awal utk kami sebab mostly fully booked.

Kami booked deluxe room sebab Adam dah besar. Tak muat utk double bed. Masa dia baby dulu senang, minta baby kot. Tapi sekarang kenalah tambah satu bed lagi. Baru best, kan ayah, kan?? :P
 As usual, checking light and camera hidden. Hihi...

Sampai-sampai ja, Adam nak upah nenen. Haiya..mama baru je nak posing



Best ke? Macam biasa je tempat dia. Perabot kat bilik pun macam dah nak expired.. Tapi satu je yang best. Bilik kami mengadap laut... Terdengar desiran ombak.mengubah pasir di pantai....
 Buka pintu je, terus nampak pantai. Bestnya..........

Adam melayan tv..Tengok la tgn dia kat belakang tu. Gaya pemerhati tak bertauliah

Budak yang letih tunggu ayah..Kesiannya. Actually, Adam ajak ayah mandi kolam tapi ayah 'ngelat'....Sampai tertido depan tv

Hari kedua kami baru sempat jalan-jalan kat pantai setelah mama selesai seminar. 

Bangun awal pagi tunggu sunrise...Nyamannya..

 Lovely..

Again.. Beach observer


With my senior..Kak Mazwin

Sita, Kak Mazwim with their hubbies

Inilah resort kami.. Masa ni Adam nangis..Mama nak kena p keja da...

Jom, tengok aktiviti mama di Balok SeaView on the next entry k!

8 comments:

firahadifa said...

ooo.. berholiday yer.. patut la da lama x online...

keke..a dam buat tangan cheggitue cam warden jerk !

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhhh.jalan2 best ne.. tapi at sama time kena keja ...mmm..dulu selalu mcm ne jgak...

Liza said...

weekend nie liza pulak kena keje, bawak family tapi tak leh join their activities...

Liza said...

Fida~Adam suka wat tgn camtu kalo nak fokus sumthing

Baby~Yerla, bukan holiday pun. Kerja..

Liza~HUsband pun tak join aktiviti sebab tak cukup korum. Kalo join pun, sapa nak jaga Adam.. huhu..

~n0rliza 0thman~ said...

salam liza..
ni baru nak tinggal komen =D

nak tanya liza ni student utm ke dulu? kita kenal ke tak ehh (sori, saya ade masalah short term memory skrg =D)

sebabnya zuwairi tu cam class/coursemate saya kat utm.tengok gambar cam kenal =D

Lizayati said...

Actually, mmg kami x UTM pun. My hubby ur classmate, dia kenal u. I plak start follow ur blog via nini's blog sbb nama kita sama..(tpaksa lak I u I u tkt konpius nama sama. hehe)

~n0rliza 0thman~ said...

ooo..
so u student awam gak ke? tak cam la.. sori la ye.. i susah nak ingat kalau student grup 1 atau SAS ke, memang tak berapa kenal =D. rasa ramai sangat student awam tu. (ke bukan ehh??)
ninie kenal u gak ye.. actually i tak kenal sgt ninie masa blaja. dah keje, blogging baru rapat sikit =D

Liza said...

Liza, me edu student. My hubby jer awam... kenal nini pun sebab hubby jumpa pok (husband dia)...