Monday, May 7, 2012

Half Day Trip To Fraser's Hill

Short day trip to Fraser Hills on last weekend made me so tense.. Neway, thank you darling! :p

Bukan tension sebab tak hargainya, tapi sebab jalan yang berliku-liku ke sana... Owh, baru kutahu langit tinggi rendah. Tengok kat blog Cute Mum cam sangat happening, tapi rupanya aku yang pening. haha...

Kami bertolak awal pagi sebab nak rasa kedinginan angin di sana. So, seawal pukul 7.00 pagi dah keluar. Perjalanan dari KL ke Kuala Kubu Bharu pun dah mengambil masa sejam lebih. Untuk mendaki Bukit Fraser belum dikira lagi. Lama jugak la kami melalui jalan berliku-liku ke atas nun. Pukul 11.00 baru kami tiba di sana.

Adam la yang seronok bila nampak taman permainan. Berlari sana sini dengan kawan baru yang tiba-tiba jadi kawan rapat. huhu......Masa ni hujan renyai-renyai. Aku layan bihun goreng bekal kat bawah pondok sambil menikmati udara dingin. Owh.....sangat sejuk......... Feeling-feeling oversea kejap. Ayah layan Adam main kat playground. Lepas tu kami cuma jalan-jalan ke perkarangna Clock Tower. Macam tak tau nak p mana. Ada jugak terserempak dengan kaki-kaki foto kat bangunan-bangunan Inggeris tu. Aku terbayang kalau lah aku yang jadi modelnya.... Arh.. tinggi sungguh impian kan? Tapi nak buat camna, 'photographer aku' tak senang nak snap.. :/ Teringat nak pi Paddock naik kuda. Sekali, tutup awal hari Sabtu. Kecewa giler!! So, dah rasa cam tak de menda nak pergi, kami pun turun balik. Masa turun baru pukul 2.00 petang. Masa turun, aku yang drive untuk kurangkan pening kepala.. Jalan naik dan turun sehala sahaja sehingga sampai ke dataran rata..

Gambar pun tak banyak snap. Jurugambar minta payment lebey hari tu, tu yang tak de gambar tuh :p

So, just enjoy a few pictures!!







Camna kalau nak naik kuda lagi? 

Aku cam rela cari tempat lain jerk. hehe...

~At least dapat snap gambar Azfar yang senyum tu sebab susah tau nak tengok dia senyum :) ~




10 comments:

alam.maya said...

cute cute! azfar dh bpe kg wei..?

Liza said...

Pait~:) Azfar kekurangan zat, kata misi. :( Baru 6.0 kg. Ni tgh usaha untuk menggemukkan dia...

Nida Mohd said...

Saya tak pernah sampai lagi Fraser hill..best ke sana?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pun tak penah sampai sini lagi hehe

wan nurul hezrina said...

nurul pernah g.sejuk masa tuh..aman n damai jer tak bising mcm genting..cumilnya azfar.pp layut=)hav fun kay=)

NiaRania said...

laah,xbest ke Liza BT? tu antara tmpt yg dishortlistedkan utk nk g tu bila ada kesempatan..check dlm web mcm der mcm2 activity,ladang rabbit per semua..tu yg teringin nk g..kesimpulannya,Liza reccommend ke x kalo nk g bercuti di BT ni?

Liza said...

Nida~kalu p ramai2, best kot...

Ila~p la, tp spend 1night l ok

Wan~bab dingin memang best!!

NiaRania~Zatul, ni bukit fraser, bkn bukit tinggi. BT best lg........Disyorkan utk pergi.

alam.maya said...

its ok, keep pumping! haha..hang pam smpi azfar booolat cm firas, naik lenguh lengan nk dukung.asa mcm lengan dh kecik sebelah..:p (berangan kurus..)

h-huda said...

Booolat la muka Azfar.Mikhael demam neh kurush dah balik.Huhu.

Liza said...

Muka jew... Demam kena inject ka?