Monday, April 14, 2014

Si Coklat Manis Langkawi

Kalau bertandang ke Langkawi, pasti kaum hawa yang beriya. Apa lagi. Coklat, pinggan mangguk, sudu garfu mahupun minyak angin yang terlintas si minda. Semua nak di shoppingnya.

Liza ada urusan ke sana minggu lepas. Urusan rasmi keluarga mertua. ;) Tapi dah alang-alang kan, ajak sekali mak dengan abah bercuti di hujung minggu.

Kami sewa homestay yang ada 5 bilik tidur dan 3 bilik air dan selesa. Boleh masak sendiri. Sesuai la kalau pergi beramai-ramai. Mak-mak akan memasak untuk anak-anak. Hehehe.

Tempat pertama kami tuju pasti la HIG. Semua pasti tau kat mana kan? Kat mana-mana aja ada. Selang dua tiga langkah jumpa Haji Ismail Group. Tempat membeli belah kaum keluarga.


Si coklat manis di Langkawi. Hehe.

Kaum paling happy kalau p Langkawi. Hehe..
Azfar tak nak lepas Chupachup besaq gedabak tu.

'Si coklat manis' sebenar diapit oleh dua mak buyong. 











10 comments:

Bin Muhammad said...

Tak tau pun apa itu pepero, huhu...
Kalau dah was-was, xpayah le...carilah benda lain yg pastinya halal. Kan senang dan yakin.
Kenapa nak juga pepero ni? Apa keistimewaannya?

Liza Yati said...

Bin Muhammad -papero ni coklat famous kt korea. Liza setuju. Cuma Liza nakkan kepastian. Sbb mcm2 versi liza dengar.

Cho Zila said...

haritu tengok kat mana tah cam dah betoijer tak halal.. entahler kena cari info lagi.. akak tak penahpun rasa tapi penahler tengok orang dok post kat fb dan blog ...

ANIM said...

bukan takat pepero saja. Daim, ferrero roche tu semua pun takde tanda halal. kalau orang utara (juga kami) tak memborong coklat kalau ke langkawi. yang beli rata-rata orang luar. kak pun cari bilis langkawi je

atie ishak said...

bestnyeee membuyong...comel je. heee...tahniah! :)

Nafira usof said...

Ada baca gak pasal status halal pepero nih.. Jakim kata coklat nih x de berdaftar dgn jakim.. so, jakim x boleh kata haram kan. tapi ade yang kata.. ade bahan yang meragukan dlm pepero tuh.

Liza Yati said...

Cho Zila - liza pun first time beli kak. And ada kwn kirim. Wallahualam.

Liza Yati said...

ANIM - ye la kan. Daim tu slalu gak org bg bila p Langkawi. Belasah je sblm.ni. must be more careful

Liza Yati said...

Atie ishak - xberapa nak membuyung sgt lg ni. Hihihi

Liza Yati said...

Nafira - Hurm... sebenarnya ada bahan yg meragukan dalam tu. Whey powder. Better elakkan la kan kalau meragukan tu.