Thursday, May 19, 2011

Antara Serikin, Fairy Cave dan Pasu Sarawak

Kalau melawat Sarawak, tidak sah kalau tidak singgah di Serikin ni sebab barang-barang di sini sangatlah murah terutama bagi penggemar kayu jati. Kalau lah dekat jak Sarawak dengan KL, nak juak kamik mbak pulang satu ke Malaysia..

                         'Rombongan Cik Kiah' berwarna biru yer hari tu..

                                 Aku ready beg besar nak sumbat barang....
.3
                    
                                                              Kedai antik

                                   
                                  Duit syiling lama pun ada dijual di sini

               Pokke ni dia nak jual RM200+ je. Ada sesiapa yang berminat?

                        Kebanyakan barangan di sini diimport dari Indon..


Tak de lah shopping apa sangat kan.... Cuci mata tengok gelagat orang je...

Abis shopping, kami singgah di Fairy Cave.

 Setakat bergambar kat depan ni je sebab takut nak panjat.. Licin maa...

                                         Aku tengok dari bawah jer la..


Ada jugak rasa terkilan tak dapat masuk ke gua ni sebab mengikut cerita kawan-kawan, pemandangan menarik kat dalam gua tu, boleh tembus. Siap ada air menuruni gua...Tapi bila mengingatkan keselamatan diri dan baby, kenalah mengalah... Itu yang lebih utama.

Destinasi seterusnya ke kedai Pasu Sarawak. Aku memang tak de hati nak beli... Tak minat, lagipun dah ada beberapa buah kat rumah, kawan-kawan hadiahkan masa nak pindah ke semenanjung dulu..

Antara ketiga-tiga tempat yang aku pergi, aku rasa macam nak ke Serikin lagi lain kali. Macam ada yang dihajati tapi belum aku beli.. Hehe....







3 comments:

syamsiyati said...

kek lapis..kek lapis..

ninieZUERYANNIE said...

pon x penah sampai cni, liza.. hukhuk.. (teruk betul!)

Liza said...

Syamsiyati~kek lapis dah habis, kak...

Ninie~:)