Thursday, May 19, 2011

Kampung Budaya Sarawak

Destinasi kami pada hari kedua ialah di Kampung Budaya Sarawak. Jom layan gambar. Entrance fee kat sini RM60 untuk dewasa dan RM30 untuk kanak-kanak.

Persembahan Kaum Iban antara yang ditonjolkan bagi menyambut kedatangan tetamu


         Lalu kat titi ni buat aku 'cuak'.... Bukan gayat tapi takut tersadung kaki.


            Replika monyet daripada sabut dan tempurung. Kreatif dorang nih

   Mak cik ni buat kuah karas (kuih jala) and boleh dibeli panas-panas. Sedap!!

                                     Me dan kawan-kawan seperjuangan
Ni kat rumah apa yer? Tak ingat sebab kalut kena tinggal dengan kawan-kawan

Ada pasport tau nak masuk sini. Siap cop sendiri lagi.. huhu....Tengok dorang tengah tayang tu..

Waktu ni, matahari terik di atas nun. Tapi masing-masng still control comei bila berposing.


Tinggi tul rumah ni. Agaknya takut binatang buas masuk rumah kot ek?

Ni dah dalam perjalanan balik. Selamat tinggal Santubong!!











4 comments:

ninieZUERYANNIE said...

liza pon dh penah g kampung budaya.. ni haa, org swak pure nih, x penah jejak kaki pon kt sane.. (ape daaaaa)

h-huda said...

waktu aku pi last year, 2 org member aku cikgu sarawak.depa dapat less 50%, aku ngan hosmet aku kena bayaq full.bebai.haha.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mak buyong ne prgnt pun cute..hihi

Liza said...

Ninie~biasalah Ninie. Dah menjadi adat... Kalau yg dekat tu kita tak kisah.. Yang jauh yg kita kejar. hehe...

Huda~Dik Hud, kami masuk RM15 per person. Jgn jeles. Murah kan? Kan?? Masuk by group or melalui travel agent murah sket...

Baby~Hati happy, muka pun berseri... :)