Instagram

3D / 4D Baby Ultrasound Scan l It's Very Cheap!

Sunday, July 31, 2011

Dah 24 minggu kandunganku sekarang. Dua kali scan, doctor tak dapat nak sahkan jantina baby sebab asyik kepit ja paha dia... Dalam hati teringin jugak untuk buat 4D scan memandangkan masa mengandungkan Adam dulu, aku tak berkesempatan, berketahuan sangat pasal 4D ni hehe... Klinik kerajaan lagipun..... Al maklum lah, ada masa-masa tertentu sahaja doktor akan scan.

Untuk kali ni, kami bercadang untuk ke 4D scan. Itupun setelah mengetahui ada satu tempat menawarkan harga yang amat berpatutan. Kebanyakan kawan-kawan yang pernah buat 4D scan menyatakan harga untuk 4D scan sekitar RM200. Masa tu aku rasa, hmm.. better tak payah la 4D scan ni. Baby kuar selamat gak.. Tapi harga yang klinik ni tawarkan RM100. Boleh try ni..

So, kalau korang nak buat 4D scan baby yang murah, I suggest this person. Ms Jezzlyn. Boleh buat appointment dengan dia terus sama ada di Petaling Jaya atau Ampang. Kami ke PJ Women Specilist Clinic sebab dekat dengan kediaman kami berbanding klinik di Ampang.

Perkhidmatan yang disediakan sangat memuaskan. Dengan RM100 tu kami dapat perkhidmatan yang memuaskan, printouts 3D scan and 4D video burnt in cd.

Paling penting, kami dah tau our baby's sex. IT'S A BOY AGAIN!! Mungkinkah daku kena bertukar persekitaran yang lebih kaum wanita berbanding sekarang, setiap hari mengadap kaum-kaum lelaki? Haha... But it's ok, next trial maybe?

Baby asyik tutup muka dengan tangan.....
 Teruja bila tengok dia menendang-nendang dengan aktif.

Video Liza tak uploadkan di sini. That one is just for our personal collection.

So, hajat nak buat 4D scan telah tercapai. Boy or girl is not a matter. Cuma harapnya baby selamat dilahirkan nanti..InsyaAllah..



Update : Kalau sesiapa berminat, boleh jugak like page Jezzlyn kat fb. 3D 4D Scan Malaysia atau contact terus Jezzlyn di no 017 6202933


10 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah jelasnyeeeeeeeeeeee.. masa arief ila buat.. kat hukm kena bayar dalam 100++ jugakla

syamsiyati said...

tak kisah la...boy or girl...yg penting both mama n baby sihat...

h-huda said...

awalnya hang buat!aku nak buat last time tapik dia kata advisable after 7mths.Balik neh kalo dan nak buat jugak la.Hiks.

Liza said...

Baby~RM100 ok lah tu Ila... Quite cheap.

Syamsiyati~InsyaAllah, itu yg diharapkan

Dik Hud~Kandugan aku pun dah 6 minggu lebih.. Organs completed, so ok je kalau ang nak buat masa ni

FA said...

hi blh emailkn x contact no ms jezzlyn n nama klinik tu? ingat nk buat 4D scan jg la.. skg da 7 bln lbh..:) tq

donlyajane@gmail.com

Anonymous said...

boleh bg Jezzlyn nama klinik dan alamat?

Liza said...

U can contact Jezzlyn personally. I dah tak ingat alamat klinik dia tu tp dkt la dgn Balai Polis Kelana Jaya tuh, yg org buat mkn durian byk2 tu.. :P

Maria Firdz said...

rate tu kira ok la kn klu kl..

Liza Yati said...

Murah. Tp rasanya dia naikkan rate dah skang ni..

Liza Yati said...

Murah. Tp rasanya dia naikkan rate dah skang ni..

Related Posts with Thumbnails

This is a personal blog. The opinions I have expressed here is from my own, have no connection with any party, whether alive or dead unless I put the source.

Any screenshots of this blog is prohibited except for my permission! The owner of the blog do not hesitate somewhat to take legal action if privacy is violated.

Thank you.