Hentikan Penggunaan Aquoes Cream!

Monday, December 12, 2011

Rentetan daripada entri lalu, aku memang gunakan Aquoes Cream semasa mandikan Azfar. Dah terbiasa sejak Adam baby lagi, aku gunakan krim ni sebagai 'sabun' sebab Adam dulu ada eczema. Rupanya, Azfar pun mengikut jejak, ada masalah kulit. So, aku terus request doktor krim ni. Tanpa banyak songeh, doktor bagi aje krim tuh.

Contoh Aqueous Cream di pasaran.

Tiba-tiba, aku dapat satu info yang betul-betul mengejutkan aku. (Thanks Dik Ah!). Aqueos Cream ni tidak boleh digunakan secara berterusan kerana didapati ada kesan jangka panjang. Korang baca di sini.

~Perlukah aku terus menggunakan Aloe Vera Jelly tu?~

4 comments:

wan nurul hezrina said...

ooo yerker??nurul anak pertama,si merah tak da mslah eczema..yang keduanie ada mslah tu..memula mmg doctr cni bagi krim tuh..n steroid namanya H-cord..

skang nurul pakai basic H and herbal blend dr shaklee..juga pakai cethapil losyen+cleanser n terbaru nak try makanan mona-vy.katanya leh melawan eczema.tapi nurul menyusu n sofia baru 4bulan..so nurullah yang makan mona-vy tuh

Liza said...

Nurul~ Liza ni tkt nak try supplement tu semua.Lebih pcaya ubat doc. Kalau eczema dh kurang, baru berani kot. Anak yg sulung dulu pun ada eczema tp xteruk mcm Azfar...

ayu said...

liza, anak2 ayu dulu2 pun pakai sabun cetaphil & losyen tu..

Liza said...

Ayu, liza tak tau nama krim doc bg tu, tp nampak sket perubahan.. :)