Pelangi Semenyih 2 On April 2012

Sunday, April 8, 2012

Semalam kami ke Kajang untuk dapatkan dokumen rumah. Then, terus panjang tengok rumah di Semenyih. Lama tul tak jenguk.. Last pergi masa aku tengah sarat tahun lepas.

Aku agak, mesti dah 'naik bata' banyak dah sebab payment setiap bulan semakin mengopakkan aku... :(

Samapi di sana, kami terus meninjau-ninjau kawasan kedai. Memang dah buka pagar biru. Boleh tengok dengan jelas perkembangannya.

Wah.... Memberangsangkan...

Kemudian, kami ke tapak pembinaan rumah kami. Disebabkan kami beli PS2 Fasa1, jadi rumah kami terletak di bahagian tengah. Sesiapa yang beli lewat, akan dapat rumah bahagian hadapan (dengan harga yang lebih mahal). Itu strategi developer.... Tapi alhamdulillah, rumah kami tidaklah jauh ke belakang.

Inilah rumah kami (walau tak ingat yang mana satu..)hehe.. 

Rumah yang hujung dah buh 'kulit' (plaster) 

Rumah kami berhadapan dengan rumah Semi D. My husband ada snap perkembangan rumah semi D kat depan ni tapi malas lak nak transfer sebab ada dalam DSLR (kalau dah rajin, next time will upload). Ada plak yang wat joke dengan kami "Nanti Adam besar leh ngorat anak orang kaya kat depan rumah" (anak owner semi D).. huhu... Boleh plak cenggitu....

Teringin nak tengok dekat-dekat tapi kami dah takut pagar tutup sebab masa kami pergi tu, waktu rehat. Tengah terik mentari! Jadi, kami chow dulu sebab ada undangan 'housewarming' kat rumah Zura.. Bleh cilok idea untuk rumah baru.... :p

F.O.U.R of us.. 

Adam geng ayah. Azfar geng mama kay?

~Sempat ke kami merasa duk rumah kat PS2 ni yer? hrm...~





11 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

rumh ila ada problem dgn bank. blh lawyer bnk berenti n fail ila takde org entertain. hubby bising kt pejabar lawyer sekejap je siap.then ada problem dgn insuran plak sbb ejen bnk salah isi borang..apala bank nie. jgn harap kitaorg nak bayar sesen pun bila salahnye kt bank.. interest lewat bayar dah 1800.. lembab betl buat keja. legal fees kitaorg dah setel

..::Mama Chrysalis::.. said...

seronoknya dah beli rumah..mesti tak sabar nak tunggu rumah siap kan...mesti dah plan mcm2 untuk rumah baru....best2..saya pun dalam proses nak beli rumah...:-)


**Jom singgah blog saya... http://mamachrysalis.blogspot.com/

matjep said...

ermmm...beli umah kat TPS2 ek?

dah join ke FB TPS2? kalau belum, sudi2lah singgah
kat sini

http://www.facebook.com/pages/PELANGI-SEMENYIH-2-PS-2-/109298699152307

Anonymous said...

Kami d p4...
Matjep, blok mu jauh kowt...g kerje naik komuter la ke kl..haha..

ajafarid@yahoo.com

syalinda johari said...

Kak Liza, macam dekat ja umah kita..kekekeke..

Liza said...

Syalinda~Rumah Linda yg Fasa 1 ke?

Liza Othman said...

rumah ni memang dlm shortlist utk beli masa cari2 rumah dulu.. tapi tak jadi..kalau beli dah jadi jiran liza dah :)

Liza said...

Liza othman~Kenapa Liza tak jadi beli ya? Liza pun maybe akan sewakan..

Liza Othman said...

ntah eh. dlm list2 tu pastilah harga no.1. so rumah yg kami beli skrg ni pun ok lah harganya.mungkin floor area tak besar sgt but ok la kot..kami beli di Kota Puteri, Rawang.

kalau keje tetap gomen mmg sure akan cari rumah yg lagi bagus tp sbb loan bank, kena cari yg mampu-bayar aje la dulu :)

jarak sama aje jauh.. susah nak cari rumah 1st hand dekat pj/kl yg murah kan..semua dah pinggiran bandar aje yg available/mampu milik..

.:mUnies:. said...

hai salam, dh join dalam fb tu? sy sll tgk org updated gambar kat sane je, nk pegi tgk kekadang takde mase,seronok kan bile tgk progress rumah dah siap..

Anonymous said...

Rmh tu cntik sgt